Yapı Denetim Komisyonu SATSO Başkanı Akgün Altuğ’a Ziyaret Gerçekleştirdi.

Eklenme Tarihi: 05/12/2025

İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi Yapı Denetim Komisyonu Üyeleri 04 ARALIK 2025 tarihlerinde Perşembe günü saat 17.00 de ' Yapı Denetim Firmalarının Sorunları ve Çözüm Önerileri, Sosyal Güvenceleri ve Yasal Mevzuat ' konularını aktarmak üzere SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün ALTUĞ ’u makamında ziyaret etti.

Yapı Denetim faaliyetlerini yürüten üyelerimizin yaşadığı sorunları paylaşmak, bu sorunların tespiti ve çözüm önerileri için gerekli planlamayı birlikte yapmak ve hayata geçirmek için, mevcut yönetmelik taslaklarını, önerilerini ve sıkıntılarını görüşmek için toplantı gerçekleştirildi.

Yapı denetimin sistemsel sıkıntıları, Yapı Denetim faaliyetlerini yürüten üyelerimizin ve personelin özlük hakları, belediyeler ve kamu kurumları ile yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, Sahada Yardımcı Kontrol Elemanlarının yaşadığı sıkıntılar ve uğradıkları şiddet olayları, EBIS ve laboratuvar sorunları, IDIS sistemi ile ilgili sıkıntılar masaya yatırıldı ve çıkan sonuçlar yetkili kurumlar ile paylaşılmak üzere yazılı bilgi verildi.

Ayrıca toplantıda, toplumun can güvenliğinin, yaşam kalitesinin, tarihi eserlerin ve doğal varlıkların korunmasının da temel unsurlarından birisi olan inşaat mühendislerinin karşı karşıya olduğu sorunların her geçen gün artmasına rağmen çözümsüz bırakılmasının da nitelikli mühendislik hizmetinin sunulması önünde engel teşkil ettiği de vurgulanarak toplantı sonlandırıldı.

Hepinize Saygılar Sunarım.

 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası
Sakarya Şube Yapı Denetim Komisyonu adına
SEMİH UÇAR
Başkan



  • SATSO KAPAK.jpeg





TMMOB
İnşaat Mühendisleri Odası